ЖИРОМЕР для молока (Бутирометр) призначений для визначення масової частки жиру в молоці та молочних продуктах.
Принцип дії ґрунтується на розкладеності білкових речовин кислотами та ізоаловим спиртом із подальшим поділом речовин за допомогою центрифугування.
Бутирометр для молока — жиромір, прилад для вимірювань жирності молока. Найпоширеніший Бутирометр для молока — скляна циліндрична посудина зі шкалою, за якою визначають кількість жиру в молоці: ціна поділки шкали 0,1% (по масі).
У такий бутирометр для молока вливають 11 см3 досліджуваного молока, 10 см3 сірої кислоти й 1 см3 амілового спирту, закривають корком і збовтують; водночас складники молока, крім жиру, розчиняються. Для кращого відділення жиру бутирометр поміщають у центрифугу, а після центрифрагування фіксують кількість (в %) жиру в молоці.
Принцип дії ґрунтується на розкладеності білкових речовин кислотами та ізоаловим спиртом із подальшим поділом речовин за допомогою центрифугування.
Країна-виробник: Україна
Основні | |
---|---|
Виробник | Склоприлад |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 98 ₴