ПЛАВИСОЛЬ для плавленого сиру (на 30 кг сиру)
489 ₴
- Готово до відправки
- Код: 1452
Плавісоль для плавленого сиру (набір на 30 кг сиру).
РЕЦЕПТ приготування плавленого сиру в домашніх умовах:
1. Вміст набору Плавісоль рівномірно розсипати по поверхні сиру.
Додати 100-120мл пастеризованого молока (краще топленого), додати 75-100 г вершкового масла, щіпку солі і перемішати. Додаванням молока регулюється консистенція сиру. Олія дозволяє збільшити жирність готового продукту.
2. Нагріти масу до 75-95 градусів. Для нагрівання можна використовувати водяну баню, мікрохвильову піч або мультиварку. Найпростіший варіант – мікрохвильова піч. 3-4 рази нагріти за 2 хвилини, залежить від потужності вашої мікрохвильової печі.
Після нагрівання масу перемішати блендером до однорідності.
3. Розлити масу по формам. На смак можна додати паприку, горіхи, зелень та інші смакові добавки.
4. Зберігати у холодильнику.
Готовий плавлений сир за смаком і на вигляд не поступається таким сирам як VIOLA, Янтар, Hochland і т. д. Якщо у вас вийшла біла маса з кислувато-сирним присмаком, то це означає, що сир ще не готовий. Ви не розплавили його як слід.Або недостатньо солі-плавця, або температура плавлення була низькою. Якщо потрібно швидко довести плавлений сир до кондиції, можна використовувати мікрохвильову піч (60-120 секунд). Для кращої однорідності плавленого сиру використовуйте блендер. 2-3 приготування, та ваш плавлений сир буде найкращим з того, що ви пробували до цього!
Можна готувати як солодкі плавлені сирки з шоколадною оболонкою, і різноманітні солоні зі спеціями (паприка, гірчиця, зелень, базилік та інші.).
Спробуйте, це дійсно просто!
Сири плавлені - це концентрат білка молока. Їхня висока біологічна цінність пов'язана із вмістом збалансованого високозасвоюваного білка та жиру. 100 г сиру повноцінно замінює 150 г м'яса, при цьому не містять шкідливих пуринових основ. Засвоюваність білка в плавленому сирі наближається до 100% і навіть перевищує його в сирах через більший вміст розчинних білків.
Сири плавлені - прекрасне джерело жирів, що добре засвоюються, що грають важливу енергетичну, пластичну, захисну і регуляторну роль в організмі. На відміну від твердих сирів вони не містять холестерину, що так важливо для людей похилого віку і людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. Крім високого вмісту білка та жиру у сирі є сотні необхідних організму речовин.
Насамперед сир плавлений – незамінне джерело кальцію, нестача споживання якого спостерігається у значної частини населення. 100-150 г сиру задовольняють денну потребу людини у цій речовині. Важливо, що кальцій у сирі знаходиться в оптимальному співвідношенні з фосфором та магнієм, що підвищує його засвоюваність.
Плавлені сири є добрим джерелом вітамінів А, О, В2, Е, фолієвої кислоти. Поєднання цих вітамінів і мінеральних речовин з повноцінними білками і жирами сприяють найкращому засвоєнню всіх поживних речовин, що містяться в сирах. Технологія виготовлення плавлених сирів дозволяє вводити до складу біологічно цінні добавки, що включають натуральну зелень, гриби, паприку.
Для організму корисні усі плавлені сири. У лікувальному харчуванні при туберкульозі, хронічних захворюваннях кишечника та печінки, при переломах кісток, у період одужання після інфекцій можна застосовувати негострі малосолоні сорти. Сир "Кисломолочний" містить закваску молочних бактерій. Це чудовий дієтичний продукт, що сприяє оздоровленню мікрофлори кишківника.
У плавлених сирах ніжна, пластична консистенція чудово поєднується з приємним сирним смаком, що дозволяє вживати їх як окремий продукт. Крім того, вони гарні з огірками, салатом, капустою, зеленню та іншими овочами та спеціями, що дозволяє готувати недорогі та дуже корисні страви.
Основні | |
---|---|
Вага | 360 г |
Країна виробник | Польща |
Склад | Сіль-плавитель (Е451) |
- Ціна: 489 ₴