
Закваска для сиру Кайрфілі (на 6 літрів молока)
15 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
- Готово до відправки
- Код: 4040
Сир Кайрфілі — це справжня знахідка для сиророба-аматора, який бажає поекспериментувати з пресом, спробувати чедеризацію і водночас отримати гарний напівтвердий сир усього за кілька тижнів. Свого часу саме цей сир відчиняв двері в величезний світ сироробства, а рецепт назавжди залишився в кишені. Кайрфілі — традиційний сир родом із однойменного містечка Південному Уельсі. Довгий час цей сир входить у щоденне меню місцевих шахтарів, поряд із житним хлібом і кухлем елю. Кайрфілі в себе на батьківщині воліють відкривати у віці 2-4 тижні, у цей час сир має свіжий молочний солонуватий смак із легкою кислинкою. Деякі екземпляри Кайрфілі визрівають до року та за цей термін розвивають більш комплексний смак і щільну коричневу скоринку, яку часто перед продажем присипають житньким борошном. Цей сир традиційно робиться у формі невеликих коліс і має щільну ламу текстуру з невеликою кількістю механічних очей. Кайрфілі можна використовувати і як тертичний сир, а крім того, він добре плавиться.
Користувальницькі характеристики | |
---|---|
Виробник | Євросоюз |
Термін зберігання | 12 місяців (в холодильнику) |
Вихід сиру | 800 - 1000 грам |
Обсяг молока | 6 літрів |
Складність приготування | Легко |
Комплект | Закваска, Фермент |
- Ціна: 15 ₴