Сыр Фета
Сыр ФЕТА
- Налийте молоко у каструлю, доведіть до температури 33С. Додайте закваску, добре перемішайте і залишіть на 60 хв.
- Якщо молоко охололо, нагрійте молоко до 32С, постійно помішуючи. Зніміть каструлю з вогню, додайте сичужний фермент попередньо розчинений у воді і добре перемішайте протягом 30с.
- Накрийте кришкою або рушником каструлю і залиште на 40 хвилин.
- Перевірте утворення згустку. Необхідно досягти чистого відділення згустку від сироватки. Якщо цього не сталося, залиште ще кілька хвилин.
- Розріжте згусток на кубики зі стороною 1,5 см. повільно помішуйте протягом 20 хвилин. Залишіть на 10 хвилин, щоб згусток осів.
- Великою шумовкою перекладіть весь згусток у форму для сиру або друшляк з дрібними дірками.
- Залишіть сир у формі на ніч при температурі 20-22С.
- Вийміть сир, розріжте на великі шматки і покладіть у 10% розсол на 8-10 годин.
- Після цього краще сир вийняти і скласти в харчовий контейнер, інакше він буде м'яким і кашистим. Щоб це запобігти, в розсол додають хлористий кальцій і контролюють кислотність.
Як приготувати 10% розсол
Розчиніть 100гр солі (звичайної кухонної, не можна брати морську або йодовану сіль) в 1 літрі теплої води. Остудіть. Розсол можна використовувати кілька разів. Розчин досить міцний! Ви можете зробити розсол менш солоним, додавши 50-60 г солі на літр води.
Інші статті