Продавець ЧiЗ - 413.com.ua розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2189 відгуків
+380 (95) 934-10-52
ЧіЗ - 413.com.ua
Кошик

Сыр Фета

Сыр Фета

Сыр ФЕТА

  1. Налийте молоко у каструлю, доведіть до температури 33С. Додайте закваску, добре перемішайте і залишіть на 60 хв.
  2. Якщо молоко охололо, нагрійте молоко до 32С, постійно помішуючи. Зніміть каструлю з вогню, додайте сичужний фермент попередньо розчинений у воді і добре перемішайте протягом 30с.
  3. Накрийте кришкою або рушником каструлю і залиште на 40 хвилин.
  4. Перевірте утворення згустку. Необхідно досягти чистого відділення згустку від сироватки. Якщо цього не сталося, залиште ще кілька хвилин.
  5. Розріжте згусток на кубики зі стороною 1,5 см. повільно помішуйте протягом 20 хвилин. Залишіть на 10 хвилин, щоб згусток осів.
  6. Великою шумовкою перекладіть весь згусток у форму для сиру або друшляк з дрібними дірками.
  7. Залишіть сир у формі на ніч при температурі 20-22С.
  8. Вийміть сир, розріжте на великі шматки і покладіть у 10% розсол на 8-10 годин.
  9. Після цього краще сир вийняти і скласти в харчовий контейнер, інакше він буде м'яким і кашистим. Щоб це запобігти, в розсол додають хлористий кальцій і контролюють кислотність.

Як приготувати 10% розсол

Розчиніть 100гр солі (звичайної кухонної, не можна брати морську або йодовану сіль) в 1 літрі теплої води. Остудіть. Розсол можна використовувати кілька разів. Розчин досить міцний! Ви можете зробити розсол менш солоним, додавши 50-60 г солі на літр води.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner