Продавець ЧiЗ - 413.com.ua розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2189 відгуків
+380 (95) 934-10-52
ЧіЗ - 413.com.ua
Кошик

Сир Валансе

Сир Валансе

Сир Валансе

Приготування

Ретельно вимийте все обладнання і зробіть дренажну конструкцію - піддон, на ньому - решітку, на решітці - дренажну платформу або два дренажні килимки. Поставте форми для сиру на дренажну платформу.

Нагрійте молоко до 22°С, зніміть із вогню.
Посипте на поверхню молока заквасочну культуру та обидва види цвілі. Залишіть на 3 хвилини, щоб порошки ввібрали вологу. Потім акуратно перемішайте весь об'єм молока великим шумуванням.

Розведіть сичужний фермент у 50 мл води та додайте в молоко. Якщо пастеризоване молоко використовується, розведіть 1 ч. л. 10% розчину хлористого кальцію в 50 мл води, а потім додайте в молоко. Все перемішайте, накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на 18 годин (якщо у вас в кімнаті жарко, скоротите час до 15 годин).

Через 15-18 годин повинен утворитися добрий згусток, а над ним - невеликий шар сироватки. Видаліть сироватку з поверхні ополоником або великою ложкою.
Тепер шумівкою візьміть зверху шар згустку товщиною 1-1,5 см і покладіть у форму. Так, "зрізаючи" шумівкою шари, перекладіть весь згусток у форми. Якщо весь згусток відразу не поміститься, зачекайте 15-20 хвилин. Згусток ущільнюватиметься і осідатиме. Поступово ви зможете перевести весь згусток.
Як тільки ви перекладете весь сир у форму, накрийте форми рушником і залиште ущільнюватись і дозрівати на 48 годин при кімнатній температурі. Не забувайте періодично зливати сироватку з піддону.

Візьміть дозріваючий контейнер, покладіть два шари паперових серветок, а на них - дренажний килимок. Посипте кожну головку сиру 3/4 ч. л. солі. Потім візьміть маленьке ситечко, покладіть у нього 2 ч. л. меленого вугілля. За допомогою ситечка обсипте кожну голівку сиру шаром вугілля. Нам не потрібен дуже щільний шар – легка припорошеність, через яку видно білий сир, що потрібно. Трохи постукайте пальцями по поверхні сиру, щоб вугілля не обсипалося.
Поставте сир на паперовий рушник у контейнер, накрийте кришкою та залиште при кімнатній температурі на 24 години.

Витягніть із контейнера сир та паперові рушники. На дно покладіть дренажну платформу або кілька шарів дренажних килимків, зверху поставте сир. Витримуйте сир 10 днів при температурі 8°С.

Якщо на дні контейнера накопичується волога, видаляйте її серветкою і трохи прочиніть кришку. При підвищеній вологості можуть утворитися плями блакитної плісняви. З іншого боку, надто сухе повітря призведе до висихання сиру. Регулюйте вологість щільністю закривання контейнера.

Через 10 днів загорніть сир у двошаровий папір або щільно складіть у контейнер. Сир готовий до вживання. Ви можете зберігати сир у холодильнику до 2 місяців.

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner