Продавець ЧiЗ - 413.com.ua розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2251 відгук

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 10.02).

+380 (95) 934-10-52
ЧіЗ - 413.com.ua
Кошик

Сир Реблошон

Сир Реблошон

Сир Реблошон

Приготування

Налийте в каструлю молоко та нагрійте до 30°С. Зніміть із вогню.
Посипте на поверхню молока закваску та культуру плісняви. Дайте постояти 3 хвилини, щоб порошок увібрав вологу. Акуратними повільними рухами перемішайте весь об'єм молока великою шумівкою або ложкою. Накрийте кришкою та дайте постояти 15 хвилин.
Розчиніть хлористий кальцій у 50 мл води. Розчиніть фермент у 50 мл води. Додайте чайну ложку розчину хлористого кальцію та весь розчин ферменту в молоко. Добре, але повільно перемішайте. Накрийте кришкою та залиште зквашуватись на 30 хвилин.
Перевірте згусток на «чисте відділення», якщо потрібно, залиште ще на 10-15 хвилин. Як тільки «чисте відділення» досягнуто, поріжте згусток ножем або великим віночком на шматочки розміром 0,5-1см.
Поставте каструлю на вогонь. Помішуючи, нагрійте до 35°С. Цей процес перемішування та нагрівання повинен бути поступовим та зайняти 35 хвилин. Не нагрівайте масу дуже швидко!
Перестаньте помішувати і залишіть на 5 хвилин, щоб сирне зерно осіло на дні каструлі.
Злийте сироватку так, щоб вона трохи покривала шар сирного зерна на дні каструлі.
Поставте форми на дренажну споруду (сітка на ній – два дренажні килимки або дренажна платформа). Великим шумуванням переведіть згусток рівномірно форми. Покладіть зверху кришки і залиште для самопресування на 30 хвилин.
Наступні 2 години перевертайте сир кожні 30 хвилин.
Після двох годин перевертання сиру у формі поставте форми під прес, покладіть вагу 5 кг (по 2,5 кг на кожну головку сиру) і залиште пресуватись на 8 годин при кімнатній температурі.
Вийміть сир із форми, посоліть прямо зверху сухою сіллю з розрахунку 1 чайну ложку на головку сиру, і покладіть на дренажний килимок на 2 години. Від солі виділятиметься більше сироватки.
Зберіть контейнер для витримки сиру: візьміть харчовий контейнер, який містить дві головки сиру. Укладіть на дно два шари паперових серветок, на них - два шари дренажних килимків.
Покладіть сир на дренажні килимки у контейнер. Витримуйте сир за температури 8С 5-6 тижнів.
Кожні два дні перевертайте сир і промивайте тканиною, змоченою в розсолі, щоб прискорити розвиток характерної скоринки.
Через 6 тижнів на сирі розвинеться характерний аромат та липка пікантна скоринка. Коли ви натискаєте на центр, сир буде м'яким. Сир м'який, вершковий, але не тікучий.
Загорніть сир у двошаровий папір для сирів з поверхневою пліснявою, покладіть у холодильник і вживайте протягом 3-х тижнів.
* Щоб зробити розсол для промивання скоринки сиру, закип'ятіть 1/2 чашки води (125 мл), остудіть до кімнатної температури. Розчиніть у воді 1 ч. л. (5мл) солі. Використовуйте при промиванні щоразу той самий розсол, в ньому будуть накопичуватися бактерії поверхневого слизу, необхідні для цього виду сирів. Щоразу після промивання зливайте розсол у пляшечку і зберігайте у холодильнику.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner