Продавець ЧiЗ - 413.com.ua розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2145 відгуків
+380 (67) 844-11-33
+380 (63) 844-11-33
+380 (95) 934-10-52
ЧіЗ - 413.com.ua
Кошик

Сир Домашній (творог)

Сир Домашній (творог)

Рецепт приготування сиру Домашній

Нагрійте молоко до температури 30 °С. Можна це зробити, помістивши ємність із молоком на водяну баню. Якщо ви нагріваєте молоко на плиті, робіть це на маленькому вогні, добре перемішуючи.
Після того, як молоко нагріється, внесіть закваску, посипавши її на поверхню молока тонким шаром. Через 1-2 хвилини добре перемішайте. Не турбуйте молоко 10-12 годин. Протягом цього часу температура має залишатися максимально постійною. У холодну пору року можна повернути ємність із молоком у товсту ковдру або рушник. Не страшно, якщо температура падає на кілька градусів.
Ознаки готовності: згусток трохи відокремлюється від стінок каструлі, над згустком можна побачити тонкий шар сироватки.

Наріжте згусток кубиками зі стороною 1,5-2 см. Після цього обережно перемішуйте кубики шумівкою протягом 10 хвилин. Вони зменшаться у розмірах та відбудеться відділення сироватки.

Повільно нагрійте сирний згусток до 45-46 ° C (приблизно на 1 ° С кожні 5 хвилин). Через 1-1,5 години сироватку слід видалити.

Видалення сироватки:Відкиньте сир на друшляк. Дайте стекти сироватці протягом 30 хвилин, періодично перемішуючи.

Охолодження:Сир тепер потрібно охолодити. Заповніть каструлю з холодною водою і опустіть сир у воду, загорнувши його в марлю. Після того, як він охолоне, потрібно знову процідити сир.
Повторіть процедуру знову, але з крижаною водою. Поставте ємність у холодильник. Витримайте сир у воді протягом 30 хвилин.

Дайте сиру добре стекти в друшляку. Тепер можна додати трохи солі до смаку. Сир готовий.

Смачного!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner