Кефір

КЕФІР
Закваска для приготування кефіру містить комплекс із 8 видів бактерій, у тому числі дуже корисні для організму, біфідобактерії.
Приготувати смачний кефір у домашніх умовах просто:
1. Свіже молоко нагріти до 32°С. Найкраще для цієї мети використовувати водяну баню, але можна використовувати найповільніше нагрівання на плиті.
2. Висипати рівномірно закваску на поверхню молока і дати 1 хвилину зволожити порошок з бактеріями. Ця дія запобігає злипанню бактерій у грудку. Потім акуратно перемішайте шумівкою протягом 1 хвилини.
3. Створити теплоізоляцію ємності із молоком. Можна повернути кілька разів рушником або поставити у тепле місце. Основне завдання, щоб температура молока була тривалою, не нижче 25°С, не вище 35°С. При нижчій температурі бактеріальна закваска зробить свою роботу не так швидко, але кефір все одно у вас вийде.
4. Дозрівання кефіру 12 годин. За цей час комплекс культур кисломолочних бактерій перетворить молоко на кефір. Консистенція готового кефіру однорідна, із дрібними молочними пластівцями. Смак особливий!
Бажаємо успіхів!