Ряжанка
РЯЖАНКА
Приготувати смачну ряжанку в домашніх умовах дуже просто:
1. Пряжене молоко нагріти до 40°С. Найкраще для цієї мети використовувати водяну баню, але можна використовувати найповільніше нагрівання на плиті.
2. Висипати рівномірно закваску на поверхню молока і дати 1 хвилину зволожити порошок з бактеріями. Ця дія запобігає злипанню бактерій у грудку. Потім акуратно перемішайте шумівкою протягом 1 хвилини.
3. Створити теплоізоляцію ємності із молоком. Можна повернути кілька разів рушником або поставити у тепле місце. Основне завдання, щоб температура молока була тривалою не нижче 37°С, не вище 43°С. При нижчій температурі бактеріальна закваска зробить свою роботу не так швидко, але ряжанка все одно у вас вийде.
4. Дозрівання ряжанки 8-10 годин. За цей час комплекс культур кисломолочних бактерій перетворить топлене молоко на ряжанку. Консистенція готової ряжанки однорідна, особливий смак!
Бажаємо успіхів!