Продавець ЧiЗ - 413.com.ua розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2191 відгук

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 09:00 найближчого робочого дня (завтра, 26.06).

+380 (95) 934-10-52
ЧіЗ - 413.com.ua
Кошик

Чеддер

Чеддер

ЧЕДДЕР

1. Налийте в каструлю вчорашнє молоко та нагрійте до 32°С. Зніміть із вогню.
2. Посипте на поверхню молока заквашувальну культуру. Дайте постояти 1-2 хвилини, щоб порошок увібрав вологу. Акуратними повільними рухами перемішайте весь об'єм молока великою шумівкою або ложкою. Накрийте кришкою та дайте постояти 40 хвилин.
3. Розчиніть молокозгортаючий фермент у 50 мл води. Добре, але повільно перемішайте. Накрийте кришкою та залиште зквашуватися на 45-60 хвилин.
4. Перевірте згусток на «чисте відділення», якщо необхідно залишіть ще на 10-15 хвилин. Як тільки «чисте відділення» досягнуто, поріжте згусток ножем або великим віночком на шматочки розміром 1-1,5 см.
5. Поставте каструлю на вогонь. Помішуючи, нагрійте до 40°С. Цей процес перемішування та нагрівання повинен бути поступовим та зайняти 30 хвилин. Не нагрівайте масу дуже швидко!
6. Зніміть каструлю з вогню, закутайте ковдрою для збереження тепла та залишіть на 30 хвилин. Сирне зерно осяде на дно каструлі.
7. Злийте сироватку, сирна маса, що злипається одним шматком, залишиться на дні каструлі.
8. Поставте каструлю із сиром в іншу каструлю з водою температурою 42°С. Залишіть на 10 хвилин. Сирна маса сформує густий губкоподібний шматок.
9. Розріжте масу на 2 шматки, покладіть їх один на одного. Залишіть на 10 хвилин. Переверніть шматки сиру з іншого боку, залиште на 10 хвилин. Потім на бік і залиште на 10 хвилин, потім на інший бік. Це процес "чеддеризації". Процес займає 50 хвилин (по 10 хвилин на кожній стороні).
10. Вийміть сир, поріжте на кубики зі стороною 1,5 см і перемішайте із сіллю.
11. Викладіть форму марлею. Якщо ви використовуєте мікроперфоровану форму, то марля вам не знадобиться. Викладіть всю сирну масу у форму, ущільнюючи якнайкраще.
12. Накрийте сирну масу у формі кінцями марлі, постарайтеся уникати складок на марлі.
13. Поставте форму під прес і пресуйте 1:00 з вагою 8 кг. Вийміть сир із форми та зніміть марлю. Перезагорніть сир у марлю, намагаючись робити поменше складок. Знову покладіть сир у форму, поставте під прес. Прессуйте з вагою 16 кг 12-15 годин при кімнатній температурі.
14. Вийміть сир із форми і підсушіть на дренажному килимку 2 дні при кімнатній температурі, щоб скоринка стала абсолютно сухою. Під час сушіння періодично перевертайте сир, щоб він висох з усіх боків рівномірно.
15. Ви можете покрити сир воском або загорнути у бандаж із тканини та змастити жиром.
16. Покладіть сир на дозрівання в кімнату (або спеціальний холодильник) із температурою 10°С та 85% вологості. Залишіть дозрівати за таких умов на 3 місяці для класичного сиру. Чеддер може зріти до 2-х років, коли виходить зрілий сир пікантного смаку та ламкої текстури.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner