Сир Філадельфія
Молоко для приготування сиру Філадельфія повинно мати жирність 7-10%. Це досягається шляхом додавання вершків у молоко. Налийте молоко в каструлю і повільно нагрійте до 30°. Посипте заквашувальну культуру на поверхню молока і через 1-2 хвилини акуратно перемішайте. Додайте молоко молокозгортаючий фермент, попередньо розчинений в 50 мл охолодженої кип'яченої води. Перемішайте молоко.
Накрийте кришкою каструлю і залиште на дозрівання протягом 12-24 годин. Температура повинна впасти нижче 20-22°С. Молоко має залишатися у спокої, його не можна перемішувати. Закінчення стадії дозрівання можна визначити тонким шаром сироватки, що покриває поверхню.
Після остаточного дозрівання молока перенесіть сирний згусток у друшляк, вистелений дренажною тканиною.
Сироватка повинна стікати протягом 1-2 годин, потім зберіть тканину за 4 кути і підвісьте над каструлею або раковиною ще на 10-20 годин.
Остаточний час зливу сироватки залежить від ваших уподобань. Чим довше зливається сироватка, тим жорсткішим і менш пастоподібним стає сир.
Коли сир досягне бажаної консистенції, добре перемішайте його для отримання більш однорідного та пастоподібного стану. При перемішуванні можна додати будь-які трави, спеції тощо, а також сіль за смаком.